GRATIS leverans från 3600 SEK - Leverans inom 5 arbetsdagar - Byte inom 14 dagar efter leveransmottagande

Var produceras kläderna vi säljer?

Kashmirblogg Peter Greša

Kashmir är dyrt, eftertraktat och modernt. Tröjor och andra kläder av kashmir produceras med varierande framgång i många företag över hela världen. Globalt sett är de flesta kashmirkläder tillverkade i Kina. I Europa tillverkas de flesta kashmirprodukter i Skottland och Italien. Produktionen av europeiska producenter har mycket hög kvalité, men priset är oftast högre än för jämförbara kvalitetsprodukter från Orienten. Detta beror på högre ekonomiska krav på arbetskraft, energi och lagring.

De flesta kashmirprodukter vi erbjuder i vår e-butik, tillverkas i Nepal, vid foten av Himalaya. Där började resan av kashmirivävarna som gjorde den berömd som ett av de mest kostsamma och även den vackraste naturmaterialen. De är precisionshandgjorda, vilket säkerställer högsta kvalité.

Tillverkningsföretaget, där kläder på vår e-butik kommer ifrån, ligger nära Katmandu. Där arbetar de bästa vävarna som gör handvävda pashminasjalar med skicklighet och konsten av generationer av deras förfäder, som vävde samma pashmina på samma sätt i många århundraden.

Undantaget är den grundläggande kollektionen av herr- och damtröjor - denna produktion sker dels automatiskt i Kina. Anledningen till detta beslut var för att skapa en produktion av flera modeller som vi kan erbjuda till rimliga priser. Det är naturligtvis produkter av högsta kvalité, som är tillverkade av samma material (100% kashmir) som resten av kläderna.