GRATIS leverans från 3600 SEK - Leverans inom 5 arbetsdagar - Byte inom 14 dagar efter leveransmottagande

Kashmir - sammanfattning av grundläggande information.

Kashmirblogg Peter Greša

Kashmirull är en av de mest lyxiga och dyra naturliga textilierna. På grund av sin nytta och estetiska egenskaper tillhör den också de mest eftertraktade textilier. Produkter gjorda av kashmirull är mycket fina, mjuka och sköna att röra vid och att ha på sig. Kashmirtröjor värmer mycket mer än vanliga tjocka ylletröjor. Kashmir håller formen perfekt och bleknar inte. Om du tar väl hand om den, kommer den att hålla i många år.

Hur erhålls kashmir?

Kashmirullen erhålls genom kamning av underullen (det understa lagret av hår) på kashmirgetter. Denna extremt tåliga djurras bor på platån i Kina och Mongoliet. Kashmirgetternas underull av kashmirgetter är mjuk och tät och skyddar perfekt under kalla säsonger, då temperaturen kan sjunka till 40 minusgrader. Rå kashmir, som erhålls genom att kamma underullen under våren och sommaren, går igenom en lång process av manuell bearbetning och slutligen produceras kashmirgarn. Däri vävd tröja eller sjal kallas för pashmina. Förresten, visste du att för en tröja av normal klänningsstorlek behövs ull av 3-5 getter?

Hur ska man välja kashmirkläder? 

Vid val av en kashmirtröja eller annan artikel, fokusera förutom färg och storlek i huvudsak på hur många skikt (ply) av kashmirgarn den är vävd av. Denna parameter är grunden för hur du bäst kommer att trivas i ditt kashmirplagg. Generellt, ju fler skikt, desto varmare kläder. De vanligaste är tröjor av två skikt kashmir, vilka är de som mest förekommer i våra erbjudanden. Dessa tröjor, västar och pullovrar kan bäras året runt och du kommer alltid att känna dig bekväm i dem. De tjockaste tröjorna har tio-tolv skikt och de är avsedda att bäras under de kallaste månaderna på året. Du finner dem naturligtvis också i våra erbjudanden.