GRATIS leverans från 3600 SEK - Leverans inom 5 arbetsdagar - Byte inom 14 dagar efter leveransmottagande

Hur vårdar man kashmirprodukter korrekt?

Kashmirblogg Peter Greša

Kashmirullen kräver regelbunden vård. Kashmir är ett lyxigt och väldigt bekvämt material med utmärkta estetiska och funktionella egenskaper. Men som varje naturligt material, är den också känslig och felaktig skötsel kan oåterkalleligt skada eller förstöra den.

Grundläggande regler för användning av kashmirkläder

- kashmir behåller sina goda egenskaper genom ventilation. Se till att du inte bär tröjan i två dagar i rad, alltid bära kashmirkläder åtminstone varannan dag. Tröjan "tar en paus" och ventilerar sig.

- tvätta aldrig kashmiren vid en temperatur över 20 ° C. Först när vattentemperaturer är 20 ° C eller mindre håller kashmirkläder formen och krymper inte. Om du väljer att tvätta tröjan i tvättmaskinen, skall du bara använda program för ylle och temperaturer upp till 20 ° C. Men om du kan, tvätta tröjan i handen. Aldrig vrida den i händerna, föredrar att använda tvättmaskinen för att spinna den upp till max. 1000 varv/min.

- finns de noppor på tröjan? Efter andra eller tredje tvätten ska de helt försvinna. Nopporna förekommer hos de flesta nyare tröjor. Det är inget fel - vid varje artikel av naturligt ull kan de förekomma. För att ta bort dem, får du använda till exempel en mjuk borste.

- tvättad och spinnad tröja bör man aldrig torka i solen eller i torktumlaren, eftersom det kan leda till oåterkalleliga förändringar i strukturen på tyget, tröjan krymper och förlorar sin mjukhet och mildhet.
- kashmirkläder behöver inte strykas. Också våra produkter rekommenderar vi inte att stryka.
- Det viktigaste att notera: sköt dina kashmirkläder alltid enligt anvisningar som finns på etiketten, som är en del av klädesplagget.