Kundvagn
0 | 0,00 kr.
Kundvagnen är tom
Först lägg till varor
  • Lyxvaror av hög kvalitet. 100% kashmir
  • Skriv till oss!info@mahogany.se
  • Har du frågor?+ 421 918 471 148 ?

Var produceras kläderna vi säljer?

Kashmir är dyrt, önskvärt och modernt. Tröjor och andra kläder av kashmir produceras med varierande framgång i många företag över hela världen. Globalt sett är de flesta av kashmirkläder tillverkade i Kina. I Europa tillverkas de flesta kashmirprodukter i Skottland och Italien. Produktionen av europeiska producenter har mycket hög kvalité, men priset är oftast högre än för jämförbara kvalitetsprodukter från Orienten. Detta beror på högre ekonomiska krav på arbetskraft, energi och lagring.

De flesta kashmirprodukter vi erbjuder i vår e-butik, tillverkas i Nepal, vid foten av Himalaya. Där började resan av kashmirivävarna som gjorde den berömd som ett av de mest kostsamma och även den vackraste naturmaterial. De är precisionshandgjorda, som säkerställer högsta kvalité.

Tillverkningsföretaget, där kläder på vår e-butik kommer ifrån, ligger nära Katmandu. Där arbetar de bästa vävarna som gör handvävda pashminasjalar med skicklighet och konsten av generationer av deras förfäder, som vävde samma pashmina på samma sätt för några århundraden sedan.

Undantaget är den grundläggande kollektionen av mäns och kvinnors tröjor - deras produktion sker dels automatiskt i Kina. Anledningen till detta beslut var en ansträngning för produktion av flera modeller som vi kommer att kunna erbjuda till rimliga priser. Det är naturligtvis produkter av högsta kvalité, som är tillverkade av samma material (100% kashmir) som resten av kläderna.