Kundvagn
0 | 0,00 kr.
Kundvagnen är tom
Först lägg till varor
  • Lyxvaror av hög kvalitet. 100% kashmir
  • Skriv till oss!info@mahogany.se
  • Har du frågor?+ 421 918 471 148 ?

Kashmir - sammanfattning av grundläggande information.

Kashmirull är en av de mest lyxiga och dyra naturliga textilier. För sin nytta och estetiska egenskaper tillhör den också de mest eftertraktade textilier. Produkter gjorda av kashmirull är mycket fina, mjuka och bekväma att röra vid och att ha på sig. Kashmirtröjor värmer mycket mer än bara tjocka ylletröjor. Kashmir håller formen perfekt och bleknar inte. Om du tar väl hand om den, kommer den att hålla i många år.

Hur erhålls kashmir?

Kashmirullen erhålls genom kamning av underullen (det nedersta lagret av hår) av kashmirgetter. Denna extremt tåliga djurras bor på platån i Kina och Mongoliet. Underullen av kashmirgetter är mjuk och tät och skyddar perfekt mot frost, då temperaturen kan sjunka till 40 minusgrader. Rå kashmir, som erhålls genom att kamma underullen under våren och sommaren, går igenom en lång process av manuell bearbetning och slutligen produceras kashmirgarn. Däri vävd tröja eller sjal kallas för pashmina. Förresten, visste du att för en tröja av normal klänningsstorlek behövs ull av 3-5 getter?

Hur ska man välja kashmirkläder? 

Vid val av en kashmirtröja eller annan artikel, fokusera förutom färg och storlek i huvudsak på antalet skikt (ply) av kashmirgarn av vilket den är vävd. Det är denna parameter som bestämmer på vilka villkor du kommer att känna sig bäst i kashmirkläder. Generellt, ju fler skikt, desto varmare kläder. De vanligaste är tröjor av två skikt kashmir, vilka är de mest representerade i våra erbjudanden. Dessa tröjor, västar och pullovrar kan bäras året runt och du kommer alltid att känna dig bekväm i dem. De tjockaste tröjor har tio-tolv skikt och de är avsedda att bäras under de kallaste månaderna på året. Du finner dem naturligtvis också i våra erbjudanden.